Komen zoals je bent (Simone Pansa)

Simone: ‘2014 was geen gemakkelijk jaar voor me. Ik zat behoorlijk met mezelf in de knoop. Een goede vriendin van me nodigde me een keer uit om mee te gaan naar een huisgroep van de kerk.

Nu ben ik christelijk opgevoed, maar op m’n 15e had ik het geloof gedag gezegd. Weet je wat, dacht ik, ik geef het weer een kans. En het wonderlijke gebeurde: Vanaf de eerste ontmoeting bij die huisgroep was ik er niet meer weg te slaan. Het klikte meteen. Ik ondervond er de warmte en hartelijkheid waar ik naar op zoek was. Later ging ik ook mee naar de samenkomsten op zondag.

Het aantrekkelijke van de huisgroep vind ik dat ze je niet in een keurslijf persen. Je mag komen zoals je bent. Kom je op je sportschoenen, geen probleem. Je hoeft je niet helemaal aan te passen aan de ongeschreven regels van de gemeenschap. Daardoor voel ik me er thuis.

De huisgroep is een gastvrije plek. We eten samen en lezen uit de Bijbel en je hebt alle ruimte om vragen te stellen. Door die uitleg komen die personages voor mij echt tot leven. Ik had natuurlijk wel wat in te halen, na zoveel jaar…

In de afgelopen weken ben ik verhuisd. Maar Geloven in Spangen blijft mijn kerk.’

(Simone Pansa werd onlangs gedoopt in Geloven in Spangen en in het dagelijks leven is ze actief als zangeres)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie