Leerzame stage (Arte Havenaar)

Arte: ‘Mijn stage bij Geloven in Spangen was voor mij een bewuste keuze. Ik wilde graag in contact komen met mensen uit verschillende culturen. Geloven in Spangen bleek daarvoor een leerzame en inspirerende plek. Om in een andere omgeving te verkeren dan het christelijke gezin, kerk en opleiding, koos ik er bewust voor om in een seculier studentenhuis te gaan wonen, dit resulteerde in perioden van twijfel, zo moest ik het geloof regelmatig herontdekken. Ik merk nu dat ik in het geloof veel meer volwassen geworden ben, ik ben zeer zeker dankbaar voor het proces wat ik heb doorlopen. Als stagiair werkte ik namens Geloven in Spangen op een zeer multiculturele basisschool, waar ik veel contact had met mensen uit verschillende culturen en sociale lagen. Dit zijn stuk voor stuk ervaringen geweest waarin God elke keer liet zien hoe bijzonder Hij is en ook wil werken. Dit heeft mijn relatie tot God verdiept en versterkt en ik geloof ook dat het mijn preken en Bijbelstudies verrijkt heeft.’

(Arte Havenaar woonde in het Spangenhuis en liep stage bij Geloven in Spangen. Tegenwoordig is hij wijkpastor in Zoetermeer)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie