Vanaf nu elke zondag (Adriano Lopes)

Adriano: ‘Ik doe nu al weer enkele jaren mee met Geloven in Spangen. En ik ben blij om iedere week weer bij de viering te zijn. Ik merk dat ik er gewoon veel plezier in heb. En niet alleen ikzelf, maar ook mijn vrouw Crista komt er graag. Het is voor ons gewoon een soort extra familie. En omdat ik één van de oudste bezoekers ben, noemt iedereen mij bij Geloven in Spangen ‘opa’. Hoewel ik een katholieke achtergrond heb ging ik vroeger bijna nooit naar de kerk. Alleen met trouwen of doopfeestjes. Nu heb ik de behoefte om er iedere zondag heen te gaan. Het is het contact met mensen maar ook het contact met God ook.

Ook de huisgroep op maandagochtend is voor ons erg belangrijk. Daar leren we meer over de bijbel en praat je over persoonlijke dingen. Vorig jaar lieten Christa en ik ons huwelijk, wat we 40 jaar geleden op het stadhuis sloten ook in een kerkdienst inzegenen. Misschien denk je, het is wat laat na 40 jaar, maar we vonden het prachtig. Het was een mooie en waardevolle dienst met een geweldig feest na afloop. Ik zou zeggen: Kom maar eens een keer kijken, dan ervaar je het zelf met veel plezier!’ (Adriano en Crista Duarte Lopes zijn beiden gepensioneerd en helpen als vrijwilliger mee met Geloven in Spangen)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie