Waardevol en dichtbij (Nasrien Nasibdar)

Nasrien: ‘Toen ik voor het eerst hoorde van Geloven in Spangen dacht ik bij mezelf: Dáár wil ik bij meehelpen. En dat doe ik nu inmiddels al weer bijna een jaar als vrijwilliger. Heel vaak vragen mensen mij wat er allemaal te doen is. Een woord wat me dan als eerste te binnen schiet is: Wauwww… want hoe vertel je aan anderen dat er in Spangen zoveel activiteiten gedaan worden? En hoe de buurtbewoners betrokken zijn geraakt? Dat vind ik heel erg prachtig om te zien gebeuren en om zélf aan bij te dragen.

Het vrijwilligerswerk geeft mijzelf daarom enorm veel voldoening. Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd hoe een organisatie als Geloven in Spangen de dingen aanpakt.

Ik leer ook van de mensen die ik ontmoet in het vrijwilligerswerk. Tegelijkertijd kan ik met wat ik in mijn eigen leven heb meegemaakt (en dus mijn eigen rugzak heb en hoe ik dingen heb kunnen loslaten) op mijn beurt ook weer anderen verder helpen.

Nu ik op zoek ben naar betaald werk zal mijn toekomst ook zeker liggen in het meehelpen als vrijwilliger bij de Campus van Geloven in Spangen. Want dat wil ik natuurlijk blijven doen. Het is een prachtig programma waar ik in blijf geloven. Een jaar geleden ging er een wereld voor me open en nu blijf ik het ook tegen anderen zeggen. Het is jammer dat ik niet veel eerder van al die mooie dingen had gehoord die zo enorm waardevol zijn voor de wijk. En zo dichtbij ook. Helemaal top toch?’

(Nasrien Nasibdar is moeder van 3 tieners en actief als vrijwilliger bij de Campus Spangen, een initiatief van Geloven in Spangen om wijkbewoners te activeren en hen tegelijk te ondersteunen waar ze hulp nodig hebben)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie