Banner wandelviering - Een groot hart. Verbonden met de Geest (19 september 2021)

Welkom in de wandelviering

Deze zondag organiseren we weer een wandelviering waarbij we al wandelend met elkaar nadenken over het thema ‘Verbonden met de Geest’. Doe je mee?

Vooraf: wandelregels

Om de veiligheid van jezelf en de ander te bewaren, houden we ons tijdens de wandelviering aan deze regels:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar 
 • Nies en hoest in je elleboog

Hoe werkt het?

Je verzamelt bij een post. Bekijk met elkaar het filmpje dat in de app wordt gezet om 12.30 uur: dat is het begin van de wandelviering. Daarna begin je bij de post waar je verzameld hebt, of je gaat op weg naar de volgende post. Onderweg kun je met elkaar in gesprek gaan over de vragen. We wensen je goede gesprekken en een fijne viering.

Posten

 

7 Lieve vrienden, wij moeten elkaar liefhebben. Want de liefde komt van God. Iedereen die liefheeft, is een kind van God en kent God. 8 Wie niet liefheeft, kent God niet, want God is liefde.
(1 Johannes 4:7, 8)

Uitleg: Liefde, liefde, liefde. We horen er altijd over, maar wat heeft de Geest ermee te maken? Dat ontdek je hier. 

Opdracht
De opdracht wordt ter plekke uitgelegd.

Vragen voor onderweg

 • De Geest zet mensen in beweging. Wat betekent dat voor jou? Herken je dat in jouw eigen leven?
 • Wat vind je van de woorden in vs. 7 en 8? Ben je het ermee eens? 

 

4 Vrienden, jullie horen bij God. Jullie hebben de valse profeten overwonnen dankzij Gods Geest, die in jullie is. Want de Geest die in jullie is, is machtiger dan de kwade geest die in de slechte mensen van deze wereld is.

5 De valse profeten horen bij de wereld. Zij zeggen dingen die de mensen van deze wereld graag willen horen. Daarom luisteren de mensen graag naar hen. 6 Maar wij horen bij God. Iedereen die God kent, luistert naar ons. Wie niet bij God hoort, luistert niet naar ons. Zo kunnen we zien of iemand de Geest van de waarheid in zich heeft, of de geest van de leugen.
(1 Johannes 4)

Uitleg: De heilige Geest wil ons helpen om het goede te zien en te doen. Maar hoe weet je naar wie je dan moet luisteren?

Opdracht

 • Kies één vrijwilliger die zich laat blinddoeken. Zet die even apart. Kies daarna in de groep een ‘slechte’ en een ‘goede’ stem. Laat de geblinddoekte deelnemer het parcours af gaan leggen terwijl beiden stemmen proberen de geblinddoekte op hun aanwijzingen te laten volgen. Wat gebeurt er?
 • Maak het moeilijker door twee mensen te blinddoeken of de stemmen af te wisselen.

Vragen voor onderweg

 1. Hoe kun je weten of je naar de goede stem luistert? Wat kan je helpen om dat te blijven doen?
 2. Hoe kun jij een ‘goede’ stem zijn voor mensen om je heen? 

Uitleg: Vandaag denken we na over verbondenheid met de Geest. Op deze post proberen we onze gedachten, ons geloof of ons niet-weten op papier te krijgen. 

Opdracht 

 • Teken op de behangrol hoe jij verbondenheid met de Geest ziet. Wees creatief. Niets is fout, we proberen met elkaar te leren.
 • Bekijk de tekeningen van de anderen. Wat valt je op / spreekt je aan?

 

Vragen voor onderweg

 1. Verbondenheid met de heilige Geest kan soms best abstract klinken. Kun je een voorbeeld noemen in jouw leven waarvan je kunt zeggen: ‘Toen was ik verbonden met de Geest.’
 2. Bespreek met elkaar wat de heilige Geest voor jou betekent. Gebruik daarbij het beeld dat je net getekend / gemaakt hebt.

Uitleg: Verbonden met de Geest kan op veel manieren. Eén van die manieren is door muziek. In Tussen Hemel & Aarde gaan we lekker met elkaar zingen.

Opdracht

Gespreksvragen / vragen voor onderweg

 1. Welke rol speelt muziek in jouw geloof? Wat heeft het voor jou te maken met verbondenheid met de Geest?

Scroll naar top