Doe mee met ‘Bidden voor de buren’

Op 28 september 2024 is het Burendag. In de week daarvoor – van 22 tot 28 september – zijn er in de hele stad Rotterdam verschillende mensen en kerken die bidden voor hun buren. Doe je ook mee?

Waarom bidden voor je buren?

Bidden is altijd goed, vinden wij. Niet alleen voor jezelf of de dingen die jouzelf raken, maar ook voor wat er om je heen gebeurt. Voor je buren bijvoorbeeld.

Daar wil Bidden voor de buren je bij helpen. Ze hebben een speciaal gebedsboekje gemaakt dat ze gratis beschikbaar stellen. In dit boekje krijg je een week lang inspiratie die je praktische tips geeft om te bidden voor je buren, zoals:

  • Informatie over buren uit verschillende culturen
  • Opdrachten om op diverse manieren te bidden voor je buren (tekening, gebedswandeling, kringgebed, etc.)
  • Suggesties voor Bijbelteksten die kunnen inspireren en waarin het thema van die dag uitgediept wordt.

Mockup gebedsboekje Bidden voor de buren 2024

Het gebruik van het gratis gebedsboekje biedt praktische ondersteuning en dagelijkse inspiratie. Dit helpt niet alleen om dichter bij God te komen, maar ook om actief jouw buren en buurtgenoten te dienen, door te bidden.

Bidden voor de buren in Spangen

In Spangen starten we op maandag 23 september met het gebedsuur. Om 19.30 uur ben je van harte welkom om in Tussen Hemel & Aarde (Jan Luykenstraat 12, Rotterdam) langs te komen om mee te bidden, speciaal deze week ook voor de buren.

Meer weten?

Op de website biddenvoordeburen.nl vind je meer informatie over dit project en nog meer inspiratie, bijvoorbeeld om samen met anderen te bidden.

Ook kun je meer leren over de achtergrond van jouw buren met verdiepende artikelen over jouw Afghaanse, Somalische, Syrische, Turkse, Marokkaanse, Pakistaanse, Hindoestaanse en Koerdische buren.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.