Wie zijn wij?

Pionieren

Wij zijn een jonge multi-etnische christelijke gemeenschap in de Rotterdamse wijk Spangen. Een paar jaar geleden zijn we ontstaan vanuit het missionaire werk in de wijk. Het initiatief kreeg de veelzeggende naam Geloven in Spangen. Elke zondag komen we bij elkaar. Dat is best bijzonder, want bijna 50 jaar geleden deed de laatste koster het licht uit, in de Kapel van Spangen (een kerk met meer dan 800 zitplaatsen). De kerk is dus zogezegd terug van weggeweest.

Geloven in Spangen maakt onderdeel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven en is verbonden met de landelijke missionaire organisatie IZB.

Aansluiten bij de wijk

Geloven in Spangen wil, geïnspireerd door Gods liefde voor ieder mens, een positieve bijdrage leveren aan het wonen en leven van de mensen in de wijk. Zo willen wij een kerk zijn op een manier die aansluit bij de wijk Spangen, een stadswijk die jarenlang bekend stond als het ‘afvoerputje’ van Rotterdam en waar meer dan 80 verschillende culturen op de vierkante kilometer met elkaar samenleven.

Geloven in Spangen

Onderlinge relaties

Geloven in Spangen kenmerkt zich door een kleinschalige aanpak, dichtbij de mensen, waarbij zoveel mogelijk wijkbewoners ingeschakeld worden. Wij weten ons geroepen om belangeloos betrokken te zijn in de plaatselijke gemeenschap(pen) en netwerken van de wijk Spangen. Daarom werken we graag samen met anderen waarbij we geloven dat die ander geliefd is door God, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, opleiding, sociale status, etniciteit, lichamelijke of geestelijke gezondheid, etc. In onze projecten staan dan ook de onderlinge relaties centraal.

Wat doen wij?

Visie

Ons geloof in Jezus motiveert ons om niet alleen te leven voor ons zelf maar om het leven te delen met de mensen om ons heen. Het hart van de kerk bestaat uit mensen die leerling van Jezus willen zijn. We dromen ervan dat de wijk waarin we wonen en leven steeds meer tot bloei komt.

Missie

Geloven in Spangen wil samen mét de wijkbewoners de gemeenschap vormgeven. Hierin staan we open voor alle culturele diversiteit die onze wijk rijk is. Het hoogtepunt voor ons is het vieren van Gods liefde in de zondagse vieringen. Daarnaast willen we ons geloof ook zeker door-de-week handen en voeten geven.

Methodiek

Onze manier van werken kenmerkt een aanpak waarbij we afstemmen op de context en doelgroep. We ontwikkelen geen blauwdruk die overal werkt, maar verdiepen ons in de cultuur en de omstandigheden van de mensen met wie we ons leven delen. Daarop stemmen we vorm en inhoud van onze activiteiten en programma’s af.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

en blijf zo op de hoogte van al onze activiteiten!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.