Doe mee met de sponsorloop van Sint voor Kint

Op zaterdag 9 november (15.00 uur) is de jaarlijkse sponsorloop voor Sint voor Kint. De opbrengst is voor kinderen in armoede. Doe je ook mee?

Wist je dat 1 op de 7 kinderen in Rotterdam in armoede leeft? In Delfshaven is dat zelfs 1 op de 4 kinderen! Sint voor Kint wil daar verandering in brengen, en jij kunt helpen!

Zaterdag 9 november om 15:00 uur is de jaarlijkse sponsorloop voor Sint voor Kint, georganiseerd door een aantal Rotterdamse kerken. Kinderen en volwassenen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen! 

Hoe werkt het?

Om 15:00 uur verzamelen we bij Speeltuin De Zandtuin in Rotterdam West, Hugo Molenaarstraat 18. Na een warming up starten de volwassenen met hun looproute van 5 km door Rotterdam West en Noord. Voor kinderen is er een klein parcours met rondjes van 100 meter in de buurt van de speeltuin. Zij hebben de uitdaging om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Na afloop is er warme chocolademelk, marshmallows en popcorn. Ook supporters zijn van harte welkom!

  • Meld je aan als deelnemer via het aanmeldformulier.
  • Probeer zoveel mogelijk sponsors te werven.
  • Maak na aanmelding een doneerpagina via de link op deze site om je sponsorgelden te verzamelen, als alternatief kun je een sponsorformulier op deze website downloaden.

Let op: je moet je eerst aanmelden als deelnemer via het aanmeldformulier voordat je een doneerpagina aanmaakt om je giften te verzamelen!

Voor wie?

De sponsorloop haalt geld op voor de benefietactie Sint voor Kint. Van de opbrengst ontvangen Rotterdamse gezinnen die in armoede leven rond Sinterklaas een cadeaubon van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf voor de feestdagen een cadeau kunnen kopen voor hun kinderen.

Waarom meedoen met Sint voor Kint?

Rotterdam is de gemeente waar, ten opzichte van andere plaatsen in Nederland, de meeste kinderen opgroeien in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Iets extra’s zoals een Sinterklaascadeau zit er voor deze kinderen vaak niet in, daar is gewoon geen geld voor. Daarom willen we juist deze gezinnen blij maken met een cadeaubon in de decembermaand. Met deze cadeaubon kunnen ouders hun kinderen tóch de cadeau’s geven die ze als ouder zo graag willen geven, maar waar eigenlijk de financiële ruimte niet voor bestaat. Namens de ouders: ‘Heel erg bedankt!’

Ons doel is om voor 2000 kinderen cadeaubonnen uit te delen t.w.v. €20,-. Om dat doel te halen hebben we jouw hulp nodig! Doe je mee?

De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam i.s.m. Rotterdamse kerken. Serve the City Rotterdam is onderdeel van de diaconale koepelorganisatie Stichting Samen 010.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.