Dichtbij en ver weg

De missionaire gemeente Geloven in Spangen in Rotterdam-West wil met de aanstelling van een kinderwerker meer inzetten op het bereiken van kinderen en het ondersteunen van gezinnen.

Een missionair kinderwerker in Spangen

Komende zondag, 13 oktober zal Mariska van der Blom (46) uit Krimpen a.d. IJssel  bevestigd worden in haar bediening als missionair kinderwerker. Ze is reeds bekend met de missie van Geloven in Spangen. Mariska deed er twee jaar een stage voor haar theologieopleiding in Ede. Ook na haar stage bleef ze betrokken en hielp onder andere bij verschillende projecten. De komende maanden zal ze intensief gaan samenwerken met een basisschool in de wijk en betrokken zijn in verschillende buurtprojecten.

En zending in Tauranga

In dezelfde kerkdienst zal Femke van Buiten (24) eveneens oud-stagair worden gezegend en uitgezonden. Zij zal volgende week vertrekken naar Tauranga, Nieuw Zeeland waar ze zendingswerk zal gaan doen voor de organisatie Marine Mission.

Over Geloven in Spangen

Geloven in Spangen is jaren geleden ontstaan vanuit de zendingsorganisatie IZB en de Pelgrimvaderskerk. Geloven in Spangen is steeds verder doorgegroeid naar een meer zelfstandige geloofsgemeenschap in Delfshaven, een Rotterdamse multiculturele stadswijk. Veel inwoners van die wijk hebben een laag inkomen en de onderlinge betrokkenheid is gering. Geloven in Spangen gaat verder met pionieren in de wijk Bospolder-Tussendijken om ook daar een netwerk op te bouwen van buurtbewoners om zo betrokkenheid in kerk en wijk inhoud te geven.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.