Doop in Spangen

Leven in het licht

Op zondag 30 september 2018 werd Tamara Kuilenburg onder grote belangstelling (van gemeenteleden, familie, vrienden, wijkbewoners en toevallige bezoekers van de speeltuin) gedoopt. Voorafgaand aan deze gebeurtenis vertelde ze in een persoonlijk verhaal wat haar hiertoe had gebracht. Zelf kijkt ze terug op een heel mooie ervaring. Het mooiste vond ze de zon die volop op haar scheen toen ze na de doop weer boven water kwam.

“Jezus is het licht van deze wereld en nu mag ik Hem in mijn leven gaan volgen. En wat er ook nog gaat gebeuren in mijn leven, ik mag weten dat Hij erbij is en met zijn licht op mij zal blijven schijnen.”

‘Het smaakt naar meer’

Haar zoon Kevin (18), is ook blij met de doop van zijn moeder: “Na een leven waarin zo veel (narigheid) gebeurd is gaat ze nu gelukkig de goede weg”. Zelf is hij met zijn zusje nog geen frequente bezoeker bij Geloven in Spangen, maar daar gaan ze hen nu ook vaker zien. Hij is een enthousiaste drummer en nu hij in de band heeft meegespeeld ‘smaakt’ het naar meer.

Bij Geloven in Spangen worden zowel kinderen als volwassenen gedoopt. Dit gebeurt meestal in het voor- en najaar. Voorafgaande aan de doop is er een intensief traject van catechese waarin dieper in wordt gegaan op de betekenis van de doop.

Foto’s van de doop

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Ninny Duarte Lopes en met toestemming overgenomen.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.