Gemeenteweekend

Het eerste gemeenteweekend van Geloven in Spangen was zeer geslaagd. Een weekend vol goede ontmoeting, lekker eten en samen genieten!

‘Dit voelt als een week vakantie!’ Eén van de vele positieve reacties die we hoorden tijdens en nog vér na het allereerste gemeenteweekend van Geloven in Spangen. Eind november reisden we met meer dan 50 mensen af naar het Brabantse Bladel om te genieten van mooie natuur, elkaar beter te leren kennen en ook samen na te denken over de toekomst van onze kerk.

Overzicht

Tijdens dit gemeenteweekend trokken jong en oud met elkaar op en genoten van elkaars gezelschap, het heerlijke eten en de verschillende activiteiten die georganiseerd werden. Zo ging er op zaterdagmiddag de groep jongeren naar het subtropisch zwemparadijs in de buurt, terwijl een andere groep een kaasmakerij ging bekijken en een deel van de groep aan de slag ging met een creatieve activiteit.

Samen de toekomst in

In dit weekend hebben we ook ruimte ingebouwd om met elkaar na te denken over de toekomst van Geloven in Spangen. Wie zijn we? Waar willen we heen? Hoe gaan we daar komen? De resultaten van deze brainstormsessie vormen de basis voor de speerpunten van ons beleid voor de komende jaren. In kleine groepen bespraken wat we goed vinden, waar we blij van worden, maar ook wat aandacht verdient.

‘s Avonds stond er een muziekavond gepland, waarbij we heerlijk een avond lang mooie liederen gezongen hebben onder begeleiding van één van onze bands. Genieten dus!

Eeuwigheidszondag

Daarnaast viel de laatste zondag van het kerkelijk jaar tijdens dit weekend. In een bijzondere viering was er de gelegenheid om stil te staan bij de mensen die ons ontvallen zijn, kort of langer geleden. Het was mogelijk om een kaarsje te branden om diegene te herdenken. Een kwetsbaar en rauw moment dat tegelijkertijd voor verbinding zorgt. Zomaar wat ingrediënten van ons eerste gemeenteweekend: wij vinden het zeker voor herhaling vatbaar.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.