Nieuwe plannen

Geloven in Spangen gelooft in een bewegende kerk. We zijn jong en kijken vooruit. Tegelijk weten we ons verbonden met de kerk van alle tijden en plaatsen. Hand in hand met beiden kijken we vooruit en zijn we bezig met nieuwe plannen. Benieuwd naar wat we gaan doen?

Een deel van het mozaïek

In Spangen zijn we blij met de nota Mozaïek van kerkplekken. We vinden het belangrijk om kerk te zijn in de tijd waar en de plek waar we leven. Daarvoor is het nodig dat de verduurzaming van nieuwe, jonge kerkplekken goed doordacht wordt. Vanuit Spangen hebben we het voornemen om vanaf 1 januari 2020 kerngemeente binnen de Protestantse Kerk te zijn. We zijn momenteel bezig om dit vorm te geven in ons nieuwe beleidsplan.

Nieuw beleid

In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het bedenken en uitwerken van nieuwe plannen voor de komende jaren. Het proces richting kerngemeente is er daar één van, maar verder zijn we ook bezig met evalueren hoe de afgelopen jaren gegaan zijn en wat er de komende jaren nodig is. Wat willen we behouden? Wat verdient extra aandacht? Wat laten we los? We proberen als kerkenraadscommissie te onderscheiden wat de goede weg is om te gaan, in afhankelijkheid van Gods Geest en in de gemeenschap van Geloven in Spangen meenemend.

Pionieren

Een onderdeel van de nieuwe plannen is dat we ook kijken hoe we kunnen delen van wat we ontvangen, zodat het vermenigvuldigt. Vanuit Geloven in Spangen bekijken we de mogelijkheden en kansen om te gaan pionieren in één van de aangrenzende wijken. Spannend! We houden u op de hoogte.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.