Opening Tussen Hemel & Aarde

Op zaterdag 4 november werd Tussen Hemel & Aarde - het nieuwe pand van Geloven in Spangen - feestelijk geopend.

Soms kun je de indruk krijgen dat het in de kerk alleen maar over de hemel gaat. Soms gaat het alleen maar over de aarde. Het mooie van Geloven in Spangen is dat ze een verbinding zoekt tussen beide, met het werk in ‘Tussen Hemel en Aarde’.

Waarderende woorden van de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, dr. René de Reuver. Hij verrichtte zaterdag 4 november samen met Ineke Palm (lid van de gebiedscommissie Delfshaven) de officiële opening van het nieuwe ‘home’ van Geloven in Spangen: ‘Tussen Hemel en Aarde’, op de hoek van de Jan Luykenstraat en het Piet Paaltjesplein. De twee sprongen door een wand van kranten (‘door het nieuws’) naar buiten. ‘Dat is de beweging die kerk hier ook maakt: naar buiten’.

Het wijkcentrum is een plek waar ‘leden van de geloofsgemeenschap worden uitgedaagd en toegerust’ om een ‘kerk van de buurt’ te zijn. Ineke Palm prees het werk van ‘de warme bezielende gemeenschap’ van Geloven in Spangen, die uitgaat van de principiële gelijkwaardigheid van ieder mens. ‘Dat is bijzonder in een tijd waarin de ongelijkheid toeneem en er groeiende haat is jegens moslims en vluchtelingen.’

Tussen Hemel en Aarde vervangt ’t Vinkje, aan de andere kant van de wijk. De nieuwe ruimte is groter en biedt meer mogelijkheden om alle activiteiten te organiseren. Boven de gemeenschapsruimten zijn enkele appartementen die zijn verhuurd aan jongeren die als vrijwilliger bij het werk van Geloven in Spangen zijn betrokken.

Bekijk hier de video

En bekijk hier de foto's

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.