Partnerkerken: waardevolle ervaringen doorgeven


Partnerkerken

De afgelopen maanden zijn we bij enkele van onze partnerkerken langs geweest met een aantal mensen uit Spangen. Het waren steeds weer mooie ontmoetingen. Op deze gemeenteavonden in het land konden we iets vertellen hoe we het ‘kerk-zijn’ in Spangen vormgeven. Ook stonden we op een rommelmarkt waarin het shoppende publiek iets kon zien én proeven van Geloven in Spangen.

Waardevolle ervaringen doorgeven

Steeds weer merken we dat er veel belangstelling is hoe we in een wijk als Spangen – waar nog altijd veel problemen achter de voordeur zijn – actief zijn. Soms levert zo’n ontmoeting een mooie samenwerking op. Zo maakten we samen met een partnerkerken uit Giessendam/Neder-Hardinxveld een prachtig boekje rond de 40-dagentijd wat gezinnen konden gebruiken voor persoonlijke bezinning en inspiratie met goed bruikbare oefeningen en opdrachten gebaseerd op de zeven werken van barmhartigheid. Een mooi initiatief wat laat zien dat we als gemeenschap in Spangen klein zijn, maar dat we zeker waardevolle ervaringen kunnen doorgeven aan andere kerken.

Niet alleen gingen we op bezoek in het land maar ook in Spangen kwamen regelmatig mensen over de vloer (studenten Theologie of Social Work, klassen van het Voortgezet Onderwijs of professionals uit Zorg en Welzijn) die meekeken hoe we actief zijn in de wijk.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.