Proef-Spangen-Sint-voor-Kint-2020

Proef Spangen

Voor de jaarlijkse benefietactie van Sint voor Kint (voor Rotterdamse kinderen in armoede) maakten we in 2020 heerlijke pasteitjes. Doneren was nog nooit zo lekker. Proef Spangen!

Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede. Van de opbrengst van de actie krijgen hun ouders rond Sinterklaas een cadeaubon van de speelgoedwinkel, zodat ook zij een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen.

Ontmoet Rijke

Rijke (38 jaar) is geboren in Willemstad (Curaçao). Ze leerde de pasteitjes al maken van haar moeder toen ze tien jaar was. Op Curaçao noemen ze de pasteitjes ‘pastechi’. Het is een deeghapje in de vorm van een envelop, gevuld met kip, vis of groenten. Het wordt gegeten als het feest is of bij kleine bijeenkomsten.

Rijke geniet van het maken van de pasteitjes en maakt ze met veel liefde en geniet ervan als mensen ervan genieten. Het herinnert haar ook aan vroeger toen ze als klein meisje met haar moeder in de keuken stond.