Geluk kost geen geld

In deze viering gaan we op zoek naar wat gelukkig leven is. 'Geld maakt niet gelukkig' zeggen we weleens, maar klopt dat? En zou het kunnen dat geen geld ongelukkig maakt? Hoe ga je om met zorgen die je kunt hebben over geld of andere dingen? In deze Doe-viering gaan we er concreet mee aan de slag.

Let op!

Het is belangrijk dat je je aanmeldt als je naar de viering wilt komen. Zo kunnen we er beter voor zorgen dat er voor iedereen die wil komen een veilige plaats is om elkaar en God te ontmoeten.

In de viering houden we ons aan de coronamaatregelen van het RIVM. Bekijk ze via de knop hieronder:

Update: veilig vieren

De vieringen zijn momenteel weer in de Speeltuin. De viering begint om 11.30 uur en vanaf 11.00 uur ben je welkom. Je kunt je opgeven voor de viering bij pastor Martijn of door een e-mail te sturen naar info@geloveninspangen.nl. Dan kunnen we een mooi plekje voor je zoeken.

Geluk kost geen geld

In de vieringen zijn we bezig met de serie ‘Gelukkig leven’ waarbij we in de Bergrede op zoek gaan naar wat deze woorden voor ons betekenen. In deze Doe-viering gaan we concreet aan de slag met het thema. Actief, interactief en voor alle leeftijden. Welkom!

Doe-viering thuis

Als je niet naar de viering kunt komen, kun je thuis ook met het thema aan de slag. Pak je bijbel en lees Matteüs 6:19-34

  1. Lees het gedeelte voorlezen. Wat blijft er uit deze woorden bij jou haken vandaag? Wat vind je mooi / moeilijk / vreemd?
  2. ‘Je moet niet proberen om rijk te worden op aarde’. Wat vind je van deze woorden?
  3. ‘Nee, zorg dat je rijk wordt in de hemel. Want hemelse rijkdom verdwijnt nooit.’ Hoe kun je rijk worden in de hemel, denk je? Wat kun jij deze week doen om daarmee bezig te zijn?
  4. Waar maak jij je weleens zorgen over? Wat doe je dan?
  5. Jezus zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Waarom hoeft dat niet? En is dat haalbaar?
  6. Focus op geld of op zorgen kunnen in de weg staan van waar Jezus de focus wil leggen: je bezighouden met Gods nieuwe wereld en doen wat God van je vraagt. Bespreek met elkaar hoe je hierin zou kunnen oefenen komende tijd. 
Hieronder vind je de liederen die we in de viering gaan zingen. Je kunt ze thuis ook aanzetten terwijl je bezig bent met thema.

Opdracht

Denk na over de volgende vragen:

  • Waar stel jij je vertrouwen in?
  • Waar wil jij je vertrouwen in stellen?

Maak een schilderij of tekening waarop je datgene symboliseert. Deel bij twee verschillende antwoorden de tekening in tweeën, symboliseer aan de ene kant waarop je je vertrouwen stelt en aan de andere kant waarop jij je vertrouwen wilt stellen.

Collecte

In de collecte delen we van wat we ontvangen. Wil je iets geven? Dat kan makkelijk via onderstaande knop.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.