Wrijving geeft glans

Wrijving geeft glans

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde Geloven in Spangen opnieuw een Zinspiratiefestival met het thema ‘Wrijving geeft glans’ met inspirerende lezingen, praktische workshops, ruimte voor ontmoeting en meer.

Wat leer je van wrijving en hoe herken je échte glans? Hoe kun je wrijving aanwakkeren? Wat zegt het over een kerk of community als er nooit ruzie of ongemak is? Zomaar wat vragen die langskomen tijdens dit Zinspiratiefestival.

Dit Zinspiratiefestival is bedoeld voor gemeenteleden van kerken die betrokken zijn bij Geloven in Spangen en/of Geloven in BoTu. Ook als je gewoon benieuwd bent naar hoe we in Spangen en Bospolder-Tussendijken bezig zijn met dit thema, ben je van harte welkom!

Over het thema — Wrijving geeft glans

Het thema voor dit Zinspiratiefestival is Wrijving geeft glans. Het Zinspiratiefestival begint met een bijdrage van Gert-Jan Roest (theoloog en missioloog). Daarna neemt Nico van Splunter (pionier Geloven in BoTu) ons in zijn verhaal mee de dagelijkse praktijk in. 

Daarna genieten we om 12.30 uur van een heerlijke lunch. Na deze lunch begint om 12.45 uur het middagprogramma met diverse workshops waarin we praktisch aan de slag gaan met het thema ‘Wrijving geeft glans’. Het Zinspiratiefestival is rond 14.00 uur afgelopen.

Workshops in de middag

Na de lunch is er nog een inspirerend middagprogramma, waarin we verder aan de slag gaan met het thema. Je kunt kiezen uit onderstaande workshops/activiteiten:

Glansrijk
In deze workshop ga jij concreet en zelf aan de slag met de input uit het ochtendprogramma van Gert-Jan Roest. Hoe vertaal je zijn inzichten naar jouw praktijk? Wat is daarvoor nodig? En welke eerste stap(pen) kun je daarin zetten?

Stadswandeling door Spangen (o.l.v. wijkbewoners)
Spangen is een wijk die glanst, maar ook wrijving veroorzaakt. Hoe ‘wrijf’ je de goede kant op in een wijk? Wat leer je als je bewust door een wijk wandelt? Hoe leer je anders kijken?

Omgaan met wrijving, zien van glans 
In deze workshop gaan we dieper in op jouw eigen vragen rondom het thema en zoeken we samen naar ongedachte oplossingen.