Update september 2021

Een update van Geloven in Spangen: de activiteiten gaan weer starten, de vieringen is weer in de Speeltuin en meer...

Update: Terug naar hoe het was. Ongeveer.

In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de Nederlandse samenleving in kleine stappen weer terug probeert te gaan naar ‘hoe het was’. Hier zijn we dankbaar voor en hopen dat dit op een goede en veilige manier kan gebeuren. Ook als Geloven in Spangen durven we voorzichtig weer vooruit te kijken en aan de slag te gaan met dat wat anderhalf jaar stil lag of op een heel andere manier moest.

De activiteiten gaan weer beginnen!🎉

Natuurlijk hebben de activiteiten van Geloven in Spangen niet stilgelegen in coronatijd, maar het was wel heel anders dan we gewend waren. Het was pionieren, improviseren, soms afzeggen of toch maar weer online doen. Nu er steeds meer ruimte komt om samen te komen en de 1,5 meter maatregel niet langer verplicht is, hebben wij heel veel zin om aan de slag te gaan met activiteiten en wijkbewoners te ontmoeten. In deze update leggen we uit hoe dit eruit gaat zien.

De zondagse vieringen

In de afgelopen maanden waren de vieringen van Geloven in Spangen in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Nu de 1,5 meter maatregel opgeheven wordt per zaterdag 25 september 2021 hebben we besloten om terug te gaan naar onze oude locatie: Speeltuin het Westen. Dat betekent dat de tijd van de vieringen verandert. Vanaf zondag 26 september 2021 begint de viering weer om 11.30 uur. Om 11.00 uur staat de koffie/thee klaar en na afloop van de viering lunchen we met elkaar, waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Kijk hier voor meer informatie over de viering.

Veilig vieren

Ook al worden er op dit moment allerlei maatregelen losgelaten, is corona nog niet weg. Daarom gaan we voor de veiligheid van bezoekers op de volgende manier te werk in de vieringen:

  • Iedereen is welkom en je hoeft je niet meer aan te melden om naar de kerk te komen.
  • De stoelen in de Speeltuin zullen iets verder van elkaar gezet worden dan we gewend waren. Ook komt er een aantal zitplaatsen die echt nog op 1.5m staan, voor diegenen die zich daar prettiger bij voelen. 
  • In de vieringen gaan we niet werken met een coronatoegangspas. We willen dat de viering voor iedereen open staat, en toegangscontrole met een pas past daar niet bij. 
  • Qua ‘afstand houden’ bij het zitten vragen we je om rekening met elkaar te houden en er zo samen voor te zorgen dat iedereen zich prettig voelt in de viering. Vraag het even als u gaat zitten aan uw buurvrouw/man.
  • De kinderen starten weer in de kerk en gaan na het kinderlied naar de kindernevendienst. 

De activiteiten doordeweeks

De activiteiten doordeweeks gaan weer van start, zoveel mogelijk zoals we dat gewend waren. Dat betekent dat er vanaf volgende week weer wijkontbijt is op dinsdagochtend en dat er op dinsdagavond weer een wijkdiner is in Tussen Hemel & Aarde. Ook gaan er andere activiteiten van start, zoals de kringleiderstraining, een kinderkookclub, de Speelkeet, de Verhalentafel, taallessen en meer. Kijk voor alle activiteiten in de agenda.

Help je mee?

We zijn heel blij dat we weer van start kunnen met veel activiteiten die lang hebben stilgelegen of op een andere manier moesten. We hopen dat jij er ook blij van wordt en jouw steentje bij wil bij dragen aan meer leven in de wijk. Voor verschillende activiteiten kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Dus aan jou de vraag: Wil je meehelpen? Geef het door aan pastor Martijn (06-11149085).

Oja, en nog even dit

Hi, is het je opgevallen? De website van Geloven in Spangen heeft ook een update gehad. Ook daarin zijn we weer teruggegaan naar ‘hoe het was’. Ongeveer dan. We vonden de kleuren blauw, oranje en groen toch beter bij ons passen. Waarom? Dat vertellen we binnenkort😉

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.